'Meer dan een knap koppie'

Ontmoet Forest

Forest kwam in september 2017 ons gezin aanvullen. Na het overlijden van Flow was het verdriet enorm groot. Een nieuwe hond lijkt dan geen optie want dat soort verdriet wil je nooit meer meemaken. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een tijd werd het toch weer duidelijk dat ons leven niet compleet zou zijn zonder een viervoeter.

En het ‘toeval’ wilde dat een vriendin van mij, Francisca van Dolci Angeli een erkende Australische herder fokker, een herplaatser beschikbaar had. En dat was Forest! We zijn een aantal keer gaan kijken om een weloverwogen beslissing te maken en nu is Forest dus alweer een tijdje bij ons. 

Forest is een reu van 4 jaar oud. Een blue-merle aussie met knalblauwe ogen. Forest en onze dochter zijn even oud en het had net zo goed een tweeling kunnen zijn. Waar zij is daar is ook Forest, klit-en-band. De band tussen die twee is onmiskenbaar. Hij heeft het maar druk met haar de hele dag volgen! Ook een typisch aussie kenmerk trouwens, ze weten feilloos waar je naar toe wil lopen en gaan voor de zekerheid daar maar alvast in de weg liggen.

Forest is een hond van een heel ander kaliber dan de keeshond, bordercollie en sheltie die ik al gewend was. Forest is altijd blij, ik zeg wel eens ‘hij heeft maar één gezichtsuitdrukking’. Hij is veel energieker dan ik voor mogelijk hield. In een overtreffende trap zou het zijn ‘druk, drukker, Forest’!

Maar een hond moet bewegen om de fysieke energie kwijt te raken en dat doen we dus, kilometers lang. Forest is lief, uitzonderlijk lief en nog veel liever voor onze dochter. Hij knuffelt graag en als hij eenmaal je hart heeft veroverd dan zit hij daar voor altijd.

Video afspelen