Wie ben ik?

Graag stel ik mij aan u voor zodat u alvast een eerste indruk van mij heeft. Ik snap namelijk als geen ander hoe spannend het is om uw geliefde vriend aan een uitlaatservice mee te geven voor een heerlijke wandeling. Run Forest staat voor transparantie en derhalve mag u altijd al uw vragen aan mij voorleggen en als u graag een keer mee gaat met de wandeling dan bent u van harte welkom!

Tess

Het liefst ben ik in de natuur, elke dag!

Hier laad ik op en voor mij is er niks mooiers dan de schoonheid te zien van alle kleine dingen die wij in ons dagelijks bestaan zo vaak voorbij lopen. Mijn liefde voor honden zat er al vroeg in en een leven zonder kan ik mij niet meer voorstellen. 

Ik ben nu 44 jaar oud. Toen ik vier jaar oud was hadden wij een witte keeshond genaamd Beertje. Daarna kwam Joey, een pracht van een bordercollie die ik 15 mooie lange jaren bij mij heb mogen hebben. Met hem heb ik een cursus schapen drijven gedaan, maar helaas hij had er geen talent voor. En toen kwam Flow, een mooie kruising Shetland Sheepdog. Eens in je leven is er ‘die’ hond, die ene speciale die duidelijk in je leven kwam om je iets te leren. Voor mij was dat Flow. Ook hij had geen passie voor de schapen dus ben ik dogfrisbee met hem gaan doen. Hier had hij veel plezier in. Door een noodlottig ongeval is mijn lieve Flow veel te vroeg heen gegaan. 

In februari 2021 heb ik het Dierenwelzijnkeurmerk gekregen. Ik heb mijn diploma gehaald voor de opleiding Gediplomeerd Hondenuitlaatservice aan de Martin Gaus Academie in Lelystad en mijn diploma voor de opleiding Kynologisch Instructeur aan de Tinley Academie. Hoewel ik al veel kennis over honden heb en de nodige ervaring met dit prachtige dier, wil ik mij graag laten opleiden en blijven verdiepen. Mijn interesse gaat vooral uit naar het gedrag van de hond. 

Hier vindt u alle opleidingen en cursussen die ik volg. 

 

Forest

Forest kwam in september 2017 mijn leven aanvullen. Na het overlijden van Flow was het verdriet enorm groot. Een nieuwe hond lijkt dan geen optie want dat soort verdriet wil je nooit meer meemaken. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een tijd werd het toch weer duidelijk dat mijn leven niet compleet zou zijn zonder een viervoeter.

En het ‘toeval’ wilde dat een vriendin van mij, Francisca van Dolci Angeli een erkende Australische herder fokker, een herplaatser beschikbaar had. En dat was Forest! Ik ben een aantal keer gaan kijken om een weloverwogen beslissing te maken en nu is Forest dus alweer een tijdje bij mij. 

Forest is een reu van 8 jaar oud. Een blue-merle aussie met knalblauwe ogen. En Forest is wat mij betreft de allerliefste hond van de hele wereld!

Wat betekent het keurmerk voor mij?

Toen ik mijn uitlaatservice startte was het absolute uitgangspunt dat het een service zou worden waar ik mijn eigen hond met een gerust hart aan mee zou geven. Uw hond is meer dan uw huisdier, het is uw vriend en soms uw beste vriend! Dat besef ik mij enorm goed. En het is dat besef dat er voor gezorgd heeft dat ik mij wil onderscheiden in een aantal belangrijke punten.

Ik vind veiligheid, vertrouwen, transparantie, deskundigheid en bijscholing enorm belangrijk. Op deze punten ben ik gecontroleerd en derhalve heb ik het keurmerk ontvangen. Hier ben ik enorm trots op!

Ik werk vanuit een positieve benadering en het dierenwelzijn staat altijd bovenaan.

Zowel in mijn uitlaatservice als in mijn hondentraining werk ik beloningsgericht volgens de meest recente inzichten op het gebied van de Kynologie. Tevens vind ik het belangrijk om vanuit rust te werken. Veel honden hebben een stress emmertje dat net even te vol zit en ik heb ervaren dat vanuit rust en ruimte en geduld er nieuwe deuren opengaan.

Maar niet alleen het welzijn van uw hond is belangrijk, ook uw welzijn gaat mij aan het hart. En dat wil ik waarborgen door transparant te zijn in mijn werkwijze, u uit te nodigen om mee te lopen tijdens de wandeling en door flexibel te zijn! Soms kan de hond op het laatste moment niet mee, of u meld hem juist heel kort dag aan voor de wandeling. Geen probleem! Het leven loopt niet volgens een draaiboek en ik ook niet. Ik denk met u mee in oplossingen en mijn streven is om het samen tot een leuke en fijne samenwerking te volbrengen

Dogs are not our whole lifes But they make our lifes whole