De losse wandeling

Voor de honden die (tijdelijk) niet mee kunnen met de groepswandeling, is er de losse wandeling.

Uw hond gaat dan 1 op 1 met mij mee voor een wandeling die afgestemd is op zijn levensfase, gezondheid, conditie. Kortom, afgestemd op zijn behoeften.

De losse wandeling is bij uitstek geschikt voor:

  • een teef die loops is
  • een hond die ziek of herstellende is
  • een bejaarde hond die het graag wat rustiger aan doet
  • de jonge hond die nog niet zo lang mag lopen

Puppies die hun volledige inenting nog niet hebben gehad zijn erg vatbaar voor ziekten in de ‘grote buitenwereld’ en contact met andere honden wordt dan ook ten zeerste afgeraden. Toch moeten ook zij hun behoeften doen en socialiseren. Uw pup wordt door mij uitgelaten op een plek waar de kans op ziekten minimaal is. Dus niet op uitlaatvelden of stroken groen waar veel honden hun behoeften doen. De wandeling zal kort zijn en kan desgewenst aangevuld worden met speeltijd bij u thuis, basisoefeningen en uiteraard knuffelen. Het aanleren van de basisoefeningen wordt gedaan middels positieve beloning en een zachte aanpak waarbij gewenst gedrag aangeleerd wordt. 

Ook honden die absoluut niet met andere honden overweg kunnen wegens (ernstige) gedragsproblemen, kunnen met een losse wandeling mee. Met u wordt afgestemd wat de mogelijkheden en/of beperkingen zijn.  

De losse wandeling gaat in principe altijd door. Ook als het hard regent. Alleen bij extreme weersomstandigheden zoals onweer gaat de wandeling niet door.  Er zal dan bekeken worden of de wandeling wellicht later op de dag wel kan plaatsvinden. Bij hoge temperaturen zal per keer bekeken worden of de wandeling door kan gaan of ingekort wordt. Veiligheid voor de hond voorop!

Let op : Laat uw hond niet vlak voor en niet vlak na de wandeling eten! Houdt ongeveer anderhalf à twee uur aan vóór de wandeling en een half uur ná de wandeling. Dit is belangrijk om de kans op een maagtorsie (bepaalde rassen zijn hier gevoeliger voor vanwege hun bouw) te verkleinen.