Groepswandeling

Alle honden worden vanaf kwart voor negen ’s morgens opgehaald met de speciaal ingerichte bus. De bus beschikt over stevige auto hondenkooien met antislip mat, zodat uw hond veilig vervoerd wordt. Tevens heeft de bus een dak ventilator waardoor er een constante toevoer van frisse lucht is. De bus wordt dagelijks gereinigd en ontsmet. Als de laatste hond is opgehaald rijden we naar de bestemming van die dag. Om de variatie en het plezier erin te houden zal zo veel mogelijk gebruik worden gemaakt van verschillende wandelgebieden. 

In principe zal de groep bestaan uit maximaal zes honden. Ik houd de groep bewust wat kleiner zodat iedere hond de aandacht en daar waar nodig begeleiding kan krijgen. Mijn hond Forest is mij heel dierbaar en méér voor mij dan een hond, hij is mijn vriend! Daarom besef ik mij terdege dat uw hond voor u méér dan gewoon een dier is en zal ik hem met alle respect en zorgvuldigheid behandelen.

Iedere hond gaat mee aan de door mij meegebrachte lijn. In principe blijft uw hond de gehele wandeling aan de lijn. Dit doe ik zodat :

  • er geen overlast voor andere mensen en dieren is
  • de kans op confrontaties met andere honden verkleind is
  • de hond niet de mogelijkheid heeft van straat te eten
  • uw hond er niet vandoor kan gaan
  • we fijn kilometers gaan maken!

Wanneer een gelegenheid zich voordoet dat de honden los mogen en kunnen en ik het volste vertrouwen heb dat dit op een goede manier gaat, dan mag uw hond – met uw toestemming- los lopen en/of lekker zwemmen.

De groepswandeling duurt een uur. Terug bij de bus krijgen de honden vers water en worden zij indien nodig handdoek droog gemaakt.

Inclusief het ophalen en het thuis brengen zal uw hond ongeveer 2,5 à 3 uur van huis zijn. De groepswandeling gaat in principe altijd door. Ook als het hard regent. Alleen bij extreme weersomstandigheden zoals onweer gaat de wandeling niet door.  Er zal dan bekeken worden of de wandeling wellicht later op de dag wel kan plaatsvinden. Bij hoge temperaturen zal per keer bekeken worden of de wandeling door kan gaan of ingekort wordt. Veiligheid voor de hond voorop!

Indien uw hond (tijdelijk) niet kan deelnemen aan de groepswandeling kunt u gebruik maken van de losse wandeling.

Let op : Laat uw hond niet vlak voor en niet vlak na de wandeling eten! Houdt ongeveer anderhalf à twee uur aan vóór de wandeling en een half uur ná de wandeling. Dit is belangrijk om de kans op een maagtorsie (bepaalde rassen zijn hier gevoeliger voor vanwege hun bouw) te verkleinen.